PÄÄSIVU         TULEVAT NÄYTTELYT         MENNEET NÄYTTELYT        GALLERY          INFO          KUVIA

 

REIJO PERKO

Esittelyssä taiteilija Reijo Perko, jonka taidetta oli esillä 4. - 23.12.2011 Galleria 4-kuudessa. Galleria 4-kuuden kautta voit tiedustella taiteilijan teoksia.

______________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

REIJO PERKO

"Tuulen tuomaa / Done with the wind"

Tuulen muoto yhdistetty kierrätysmateriaaleihin: paukkauksiin ja kertakäyttöesineisiin

Tuulen muotokieli ilmenee monin tavoin luonnossa sekä ihmisen rakennelmissa. Tuulienergia on ajankohtainen asia. Tuuleen kätkeytyy myös visuaalista energiaa, tuulen kauneutta, joka voidaan valjastaa käyttöön taiteen välineenä. Näyttelyn töissä tuulen muotokieli on liitetty kertakäyttöesineisiin ja pakkausmateriaaleihin.

Tuleeko esim. lastenkutsuilla paljon roskia? Ovatko oluttölkit ja keittopussit vain jätettä ja kertakäyttölusikat kertakäytön jälkeen elinkaarensa päässä? Ei välttämättä; Reijo Perko on tehnyt em. "jätteistä" kierrätyskukkia, joiden ilme käytetyn materiaalin luonteen mukaisesti höystettynä tuulen muotokieleen.

Taiteilija ja arkkitehti Reijo Perko tunnetaan myös monista julkisista teoksista, kuten Otaniemen koulutuskeskuksessa sijaitsevasta Käpy-teoksesta, jonka presidentti Urho Kalevi Kekkonen avasi vuonna 1967.

www.reijoperko.fi

___________________________________________________________________________________

   takaisin                                                                                                           © Galleria 4kuus

 

     PÄÄSIVU         TULEVAT NÄYTTELYT        MENNEET NÄYTTELYT        GALLERIAN TAIDETTA        GALLERY         INFO         KUVIA