PÄÄSIVU         TULEVAT NÄYTTELYT         MENNEET NÄYTTELYT        GALLERY          INFO          KUVIA

 

Esittelyssä taiteilija Hannu Lahtinen ja hänen taiteensa, jota oli näytteillä Galleria 4-kuudessa 26.5.-15.6.2007. Galleria 4-kuuden kautta voit tiedustella taiteilijan teoksia.

TAITEILIJA

Hannu Lahtinen

"Intia ja värien harmonia"

 

Näyttelystäni: Lapsuuteni kodissa oli mm. E. Alexander Powellin kirja "Salaisen hämärän maa", Otava 1939, jonka alaotsikko oli Elämyksiä ja seikkailuja Nepalissa sekä muissa Intian valtioissa. Lapsenmieleeni kirja ja sen kuvat tekivät melkoisen vaikutuksen, esim. kuva, jonka alla oli teksti: Hiljaisuuden torni, boyalaiset vievät vainajansa korppikotkien haudattavaksi. Siitä lähtien olen ollut kiinnostunut Intiasta. Kuitenkin vasta vuonna 1991 minulla oli tilaisuus tehdä ensimmäinen matka Intiaan ja sen tärkeimpiä elämyksiä oli tutustuminen Intian hienoon miniatyyrimaalausperinteeseen. Tätä taidetta ei Suomessa juuri tunneta. Niinpä ole maalannut lukuisia omia tulkintoja intialaisista miniatyyriaiheista, mikä on herkullinen lähtökohta tehdä omia värikomposioita, niin kuin ovat myös sari-kankaat, joiden päälle olen maalannut.

Useat tämän näyttelyn töistä ovat joko kokonaan tai osittain abstrakteja, mutta niissäkin olen ollut Intiassa, kun sieltä löytyy aivan uskomattomia värejä ja sävyjä sekä talviaikaan, kun monsuunisateet ovat ohi, tavattoman kaunis, pehmeä valo, mistä kai johtuu, että monet työni ovat pastellisävyisiä.

Lisäksi kaikissa tämän näyttelyn töissä on metallisävyjä, jotka imitoivat esim. kultaa. Sen vuoksi on tärkeää, että valo, eli päävalonlähde heijastuu maalauksen pinnan kautta katsojan silmiin, usein sivulta katsottuna. Silloin ne puhkeavat aivan uudenlaiseen eloon. I hope.

Kaikki työni on maalattu akryyliväreillä. Usein eri tauluissa voi olla yli kymmenen maalikerrosta ennen kuin olen löytänyt ne sävyt, joita olen etsinyt. En sanoisi, että se on ammattitaidon puutetta. Se vain menee niin, eikä oikotietä ole.

Intialaisilla on tapana sanoa, että ei pidä vain katsoa, vaan NÄHDÄ eli esim. unohtaa edes hetkeksi länsimaisen ja myös intialaisen materialistisen oravanpyörän luomat stressit, kiire ja levottomuus.

 

Namaste; Hannu Lahtinen

 

 

 

Yksityis Näyttelyt

mm. Helsingissä 1996-2007 eri gallerioissa kuten: Galleria Hagelstam, Galleria Oljemark, Galleria Nuutti , Galleria Ulaan ja Galleria 4-kuus.

 

Yhteisnäyttelyitä

Praha, Liettua, Venäjä, Espoon Kulttuurikeskus, Galleria Johan S Helsinki, Keravan Kuvataiteilijat ja Nuutti Galleria Virrat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Taidegalleriaan                                                                                          © Galleria 4kuus

 

     PÄÄSIVU         TULEVAT NÄYTTELYT         MENNEET NÄYTTELYT        GALLERY        INFO        KUVIA