PÄÄSIVU         TULEVAT NÄYTTELYT         MENNEET NÄYTTELYT        GALLERY          INFO          KUVIA

 

 

TIINA VAN DE KORPUT

"Lifetime Journey"

Huhtikuun (8.4-5.5.2006) taiteilija helsinkiläisessä Galleria 4-kuudessa (Uudenmaankatu 4-6) oli suomalaissyntyinen, Hollannissa asuva ja työskentelevä Tiina van de Korput. Näyttelyn teemana on Lifetime Journey – kuvia läheltä ja kaukaa, ja se koostui öljyvärimaalauksista.

 

Taulujensa tyyliä Tiina van de Korput kuvaa lähinnä “expressionistiseksi realismiksi”, ja hänen töistään voidaan usein löytää abstrakteja elementtejä yhdistettyinä realismiin. Maalauksista näkee kuinka vastakohdat kiehtovat häntä - kirkkaat värit tummaa tai harmaata pohjaa vasten, karkea pinta yhdistettynä sileään, suurpiirteisyys yhdistettynä pikkutarkkaan jne. – taiteilijan mukaan vastakohtaisuudet tulevat meitä vastaan elämän joka alueella. Tiina van de Korput lisää usein öljyväreihinsä muita materiaaleja, esim. hiekkaa, aikaansaadakseen voimakkaamman visuaalisen vaikutelman, ja hän rakentaa maalauksensa kerros kerrokselta, jättäen aikaisempien maalikerrosten historiaa näkyviin lopullisessa teoksessa.

Näyttelyn teema Lifetime Journey oli taiteilijan mukaan itsestäänselvyys. Tiina van de Korput on asunut Hollannissa jo 13 vuotta, hän on naimisissa hollantilaisen miehen kanssa, ja hänen vanhimmat tyttärensä asuvat Kairossa ja Lontoossa. Eri kulttuurien eroavaisuudet kiehtovat taiteilijaa, ja inspiraation useimpiin näyttelyn tauluista Tiina van de Korput onkin saanut omilta matkoiltaan. Amerikan löytöretkeilijöiden sanoja lainaten Tiina van de Korput toteaa “It is not the life that matters, but the journey” (suom. tärkeintä ei ole elämä vaan matkanteko). Näyttelystä löytyy myös kuvia ‘läheltä’, Tiina van de Korputille edelleen kovin rakkaista suomalaismetsistä ja –maisemista.

Tiina van de Korput on Hollannissa toimivan suomalaistaiteilijoiden ryhmän Pesän jäsen. Hänen töitään on näytteillä Hollannissa säännöllisesti, ja ensimmäisen kerran Suomessa viime kesänä Pesä-ryhmän näyttelyssä Hartolassa Tollinmaen Kartanossa. Näyttelyssäni käsittelen ajan, paikan ja ihmisten välistä läheisyyttä ja etäisyyttä.

 

                              

 

 

"Scotland"

 

 

 

"Africa" myyty

 

 

 

"Finland"

 

 

 

    Taidegalleriaan                                                                                                       © Galleria 4kuus

 

     PÄÄSIVU         TULEVAT NÄYTTELYT        MENNEET NÄYTTELYT        GALLERY         INFO         KUVIA