PÄÄSIVU         TULEVAT NÄYTTELYT         MENNEET NÄYTTELYT        GALLERY          INFO          KUVIA

 

TAITEILIJA

ANNULI VIHERJUURI

"Kiintymys"

 

Annuli Viherjuuren (e. Tervo) herkät maalaukset täyttivät gallerian seinät huhtikuussa 2008, tarkalleen 5.4.-2.5.2008. Taiteilijan debyyttinäyttely Helsingissä Galleria 4-kuudessa oli vuonna 2006, ja se herätti paljon kiinnostusta. Tällä kertaa Viherjuuri käsittelee taiteessaan miehen ja naisen välistä vetovoimaa, kiintymystä. Näyttelyn avajaisissa julkaistaan taiteilijan runo- ja taidekirja, joka kantaa näyttelyn nimeä Kiintymys. Galleria 4-kuuden kautta voit tiedustella taiteilijan teoksia.

 

 

 

Annuli Viherjuuri on Helsingissä asuva ja työskentelevä, vuonna 1984 syntynyt kuvataiteilija. Taiteilijan öljymaalaukset käsittelevät ihmisyyttä, ihmisenä olemista ja sitä mikä on ihmisessä kauneinta, hiljaisia kuvia. Hän runoilee ja maalaa siitä, mitä sisällään kokee, naisena, ihmisenä, luotuna. Kiintymys on Viherjuuren lopputyö Kankaanpään Taidekoulusta. www.annuliviherjuuri.com

 

"Valkoinen unelma lumosi tuoreudellaan vajavaisuutemme kulmakivet. Se peitti koko olemuksellaan maailman, jossa elimme. Näimme vain toisemme, toistemme ihmeelliseksi luodut luomukset, toistemme kauneuden. Kiintymyksemme luja ote, kolmisäikeinen rakkaus, siinä onnemme koki täyteyden."

 

Sana kiintymys pitää sisällään tunteiden voimakkaan kirjon, kun vetovoima kahden ihmisen, miehen ja naisen, välillä saa suuret mittasuhteet. Tämä ulkoisesti palavana näkyvä kiintymys kuitenkin kalpenee sen rinnalla, miten se saa lujittua keskellä arkea.

 

Toisesta välittäminen konkretisoituu kosketukseen. On halu pitää kiinni ikään kuin varmistuakseen toisen vierellä pysymisestä. Yhdessä olon ihanuus ja onni kätkee itseensä ristiriidan. Pelko hämmentää – entä jos toisen menettää? Syntyy halu pitää kiinni entistä tiukemmin.

 

Kiintymys on maailma, johon mahtuu vain kaksi rakastavaista ja Jumalan huolta pitävä läsnäolo, kaikkialla vaikuttava rauha. Siitä maailmasta taiteilijan maalaukset ja runot kertovat, yhdeksi kasvamisesta ja sen kauneudesta, mutta paikoittain sen voi tulkita myös vain ihmisen ja Jumalan väliseksi maailmaksi, jota ympäröi ihmiselle yliluonnollinen, pyyteetön rakkaus.

 

Annuli Viherjuuren maalaukset ja runot tukevat ja täydentävät toisiaan, yhdessä ne ovat yksi kokonaisuus. Lisäksi runokokonaisuus on yhtä isoa runoa alusta loppuun. Runoissa hän kylvää runsaasti kielikuvia, kun taas maalauksissa pelkistää. Eleet kertovat oleellisimman.

 

Maanläheinen ruskea oli Viherjuurelle tietoinen valinta maalauskokonaisuutta hahmotellessaan, kun taas harmaa oli aluksi varovainen kokeilu. Voiko kiintymys olla harmaata? Kyllä voi, ja onkin. Sillä kiintymys nimenomaan on läsnä arjessa, arjen estetiikkaa parhaimmillaan. Tämä universaali aihe on vaatetettu lakanoihin, kertomaan ajatonta tarinaa.

 

 

'Kätketty' 

 

 

 

'Harmonia' 

 

 

    Taidegalleriaan                                                                                          © Galleria 4kuus

      PÄÄSIVU         TULEVAT NÄYTTELYT         MENNEET NÄYTTELYT          GALLERY         INFO          KUVIA