PÄÄSIVU         TULEVAT NÄYTTELYT         MENNEET NÄYTTELYT        GALLERY          INFO          KUVIA

Taiteilija ANNULI TERVO

 

Esittelyssä taiteilija Annuli Tervo ja hänen taiteensa, jota oli näytteillä Galleria 4-kuudessa 3.-23.6.2006. Galleria 4-kuuden kautta voit tiedustella taiteilijan teoksia.

 

ANNULI TERVO

"Aamu (papintytär ja neidonvaippa)"

Valkoisen lakanan kosketus ihoa vasten peittää alastomuuden, kun aamun valo on heleä ja puhdas. Puhdas mieli, puhdas aika; aika ihanin, unen ajattomuus, neitseellisyys. Rauha huokuu kankaan rypyistä, rauha ja levollisuus, elävä ihminen. Uni tulee vastaan kuin empivä horisontti, ja todellisuus lepää unelmissa, pukeutuneena katoavaan kukkaisvartaloon niin kuin ihmisen kuori. Nyt on kukoistuksen aika, nyt on heräämisen aika, aamun aika.

 

 

Ensimmäisen Helsingin näyttelyni tavoitteeksi otin pohtia ihmisyyttä nuoren naisen näkökulmasta ja omista arvoistani käsin, mitä me olemme. Vaikka aihe on ajaton, pyrin käsittelemään sitä raikkaalla tavalla, elämää hengittäen ja unelmiin sen kietoen, arjen tuolle puolen. Pohdinnoista avautui sisäänpäin hymyilevä, rauhallinen maailma, jossa viitakerttunen laulaa mutta jonka kruunaa kuitenkin kaikkialla läsnä oleva, haikea kaipuu, arka mieli.

 

Näyttely on samalla tavallaan myös protesti nyky-yhteiskunnassa vaikuttavalle kiireajattelulle. Pysähtymiselle ja hiljentymisellekin pitää jäädä aikaa, ja tällaisen lepohetken toivon maalausteni välittävän katsojalle. Pysähtyminen virkistää ja herkistää mielen taas ottamaan vastaan uusia ideoita ja haasteita.

 

Kokonaisuus rakentuu klassisesti ihmiskehon, nuoren naisen, ja symbolisen arvon saaneen lakanan ympärille. Suomalaiskasvien (pietaryrtti, apila, tupasvilla, neidonvaippa, kurjenkello, helmikkä ja koiranputki) hauras muoto muistuttaa elämän rajallisuudesta, kuin myös sen kauneudestakin. Esteettisyys on tärkeä inspiraationi lähde ja tavoiteltava pyrkimys.

 

Maalausten mallina toimi oma siskoni. Maalatessa en käytä minkäänlaisia ohenteita, eli maalaan puhtaalla öljyvärillä, ja näin väri säilyttää silkkimäisen mattamaisuutensa. Näyttelyä tukee apurahalla Suomalaisen Naisliiton sisällä toimiva Opetusneuvos Hilja Vilkemaan stipendisäätiö.

 

 

Näyttelyt:

 

Koulutus:
2004 - Kankaanpään Taidekoulu, Satakunnan ammattikorkeakoulu
2003 – 2004 Taideateljee, Portaanpään kr. opisto, Lapinlahti
2003 Ylioppilas, Vääksyn Yhteiskoulu

Valikoidut yhteisnäyttelyt:
2005 The Art of Analyste – kilpailun näyttely, Sanomatalo, Helsinki
2004 Taideateljeen kevätnäyttely, Lapinlahden kirjasto
2004 Kohtaamisia, Lapinlahden taidemuseo
2004 Taideateljeen talvinäyttely, Kuopion kirjasto

Omat näyttelyt:
kesäkuu 2006 Aamu, Galleria 4-kuus, Helsinki
2005 Lähellä, Etelä-Päijänteen Osuuspankki, Vääksy
2004 Tien alussa, Etelä-Päijänteen Osuuspankki, Vääksy

Apurahat:
2006 Kohdeapuraha, Opetusneuvos Hilja Vilkemaan stipendisäätiö

Muuta:
Harrastuksena runot ja luova kirjoittaminen8.6.-1.9.2000 öljyvärimaalauksia "metsässä ja Puutarhassa" Suomen ympäristökeskus, Näyttelytila Muuttohaukka, Helsinki

 

 

 

"Löysin aarteen"

 

 

 

"Hoidossasi"

 

 

 

"Pyyntö"

 

 

________________________________________________________________________________

    Taidegalleriaan                                                                                          © Galleria 4kuus

 

     PÄÄSIVU        TULEVAT NÄYTTELYT      MENNEET NÄYTTELYT       GALLERIAN TAIDETTA        GALLERY       INFO         KUVIA